Örömhír

Kedves Mogyoródi Hívek!

Nagy öröm, hogy ismét megnyílnak templomaink a nyilvános liturgiákra hétfőtől. Ez a nap Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulója. 19:00 órakor szabadtéri szentmisét mutatunk be a szentatya közbenjárását kérve a vírusjárvány befejeződéséért a templomkertben.

Fontos, hogy továbbra is vigyázzunk egymásra! Ezért az idősekre való tekintettel nagy szeretettel kérem, hogy a vasárnapi szentmiséket illetően a következőket tartsuk meg:

  • a 8:30 órakor kezdődő szentmisére a 65 éves és annál idősebb testvéreink jöjjenek,
  • a 10:30 órai szentmisére az 50-64 év közöttieket várjuk szeretettel,
  • a 18:00 órai szentmisére a 49 év alattiakat várjuk.

Azért próbáljuk meg így korosztály szerint beosztani a szentmiséket, hogy a kötelezően egymástól előírt távolságokat meg tudjuk tartani. Kérjük, hogy mindenki maszkban érkezzék és hozzon magával kézfertőtlenítőt, amivel a templomba való belépéskor és a szentáldozás előtt fertőtlenítse le a kezeit. Maszkot senki részére nem tudunk biztosítani, akinek azonban esetleg nincs kézfertőtlenítője, annak lehetősége lesz arra, hogy itt a templomban az általunk biztosított fertőtlenítőt használja. A templomban csak az előre kijelölt helyekre lehet majd leülni! A járvány elmúltáig továbbra is csak kézbe lehet áldozni!

Tudom, hogy sokan szeretnék elvégezni a szentgyónásaikat, erre már hétfőn is lesz lehetőség. A gyónókat 17:30 órától várom a templomban. A gyónás menete úgy lesz, hogy a gyónók a templomban megtartva az előírt távolságot imádságban várakoznak a szentgyónásra, ami a távolság megtartásának kötelezettsége miatt a sekrestyében lesz. Tehát mindig egy-egy gyónó jön be a szentélyen keresztül a sekrestyébe, hogy elvégezze a szentgyónását. Kérem, hogy aki hétfőn szeretne gyónni, érkezzék meg időben, hogy biztosan sorra kerüljön. E mellett a jövő hét minden napján lesz majd gyóntatás a szentmisék előtt, így aki hétfőn nem tud jönni, a hét bármelyik napján jöhet, hogy megtisztítsa lelkét.

Kérem, hogy mindenben tartsuk meg a püspöki rendelkezésben előírtakat és az egészségügyi ajánlásokat!

Bízom benne, hogy kölcsönösen odafigyelve egymásra, mindnyájunk számára nagy öröm lesz az újbóli találkozás!

Én nagyon várlak benneteket!

Szeretettel imádkozva értetek:

Miklós atya
Vissza